Tabăra ScoliCamp România, distinsă cu emblema excelenței în Ungaria

Prima Tabără de Scolioză din România – ScoliCamp, organizată în Centrul Național de Reabilitare OrtoProfil din Târgu-Mureș, a primit Premiul Value&Quality Award. Tabăra ScoliCamp este un proiect inovativ pentru tratamentul multidisciplinar al scoliozei, organizat de OrtoProfil România alături de Centrul Terapie pentru Mișcare din București. Tabăra ScoliCamp a devenit deja o tradiție, în acest an fiind organizată cea de a patra ediție. Premiul Value&Quality Award reprezintă emblemă excelenței, având scopul de a recunoaște calitatea superioară a produselor și serviciilor aflate în competiție, promovează dezvoltarea ofertelor competitive pe piața internațională și sprijină consumatorii în alegerea produselor și serviciilor de calitate. Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 10 septembrie 2019 la Budapesta, în Parlamentul Ungariei.

„Suntem onorați de primirea Premiului Value&Quality Award și în acest an, de această dată pentru ScoliCamp, un proiect de suflet, dedicat tratamentului multidisciplinar al scoliozei. Angajamentul nostru față de pacienți este să venim constant în ajutorul lor cu produse și servicii de calitate superioară. Ne bucurăm că serviciile oferite de OrtoProfil sunt recunoscute și peste hotare”, a declarat Dr. Boga Ferenc, Directorul OrtoProfil.

Înglobând un concept inovativ și unic, tabăra abordează integrativ problema scoliozei la copii și adolescenți printr-un program complex, ce cuprinde terapii moderne în managementul scoliozei, consiliere psihologică, integrare și acceptare socială.

„Organizăm aceste tabere deoarece ne dorim să devină treptat un ajutor pentru copii, pentru ca ei să se poată însănătoși cât mai repede. Printr-un tratament corespunzător, un tratament multidisciplinar al scoliozei, supravegheat de specialiști, strarea acestor adolescentele se poate îmbunătății considerabil. Primirea Premiului Value&Quality Award ne confirmă încă o dată calitatea serviciilor oferite de OrtoProfil”, a declarat Frunda György, Președinte OrtoProfil.

Programul terapeutic din cadrul ScoliCamp este coordonat de către Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut la Centrul Național de Reabilitare OrtoProfil din Târgu-Mureș și Bogdan Goga, kinetoterapeut, fondator al Centrului Terapia pentru Mișcare din București. Participantele la ScoliCamp au beneficiat de un program ce constă din sesiuni intense deexerciții și activități interactive de mișcare în corset.

„În această tabără am încercat să creem o echipă multidisciplinară, care include fizioterapeuți, psihoterapeuți, instructori și tehnicieni ortopezi. Suntem foarte mândri de acest premiu, este o apreciere aparte a muncii noastre”, a precizat Szilágyi Zsolt.„Ne bucurăm că este un premiu internațional, pentru un proiect ce s-a desfășurat în România.
Avem o colaborare de peste cinci ani cu OrtoProfil prin care, împreună, încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru pacienții noștri. Tabăra de scolioză ScoliCamp este unul dintre cele mai frumoase proiecte ale acestei colaborări”, a precizat Bogdan Goga.

Larisa este unul dintre copiii diagnosticați cu scolioză pe care terapia Scroth și purtarea corsetului Cheneau au ajutat-o foarte mult. Ea a fost prezentă la mai multe ediții ale taberei ScoliCamp, în acest an participând pentru a treia oară. Pe perioada taberei, participanții urmează un program terapeutic bine conturat de specialiștii OrtoProfil, dublat de activități sportive și de socializare, în care fetele învață să accepte purtarea corsetului, dar primesc și suport psihologic. Participarea în cadrul unui grup de suport, cu persoane care au aceeași problemă, le determină să își împărtășească experiențele, să își exprime trăirile, pentru că dincolo de afecțiunea medicală scolioza este un cumul de emoții, iar impactul psihologic al scoliozei asupra copiilor și adolescenților are loc pe mai multe planuri, de la a se izola de ceilalți, până la a se percepe distorsionat și a avea gânduri negativiste. „Scoli Camp este un loc unde Larisa se conectează cu fete de vârsta ei, care au aceleași probleme. S-au legat prietenii, discută între ele și în timpul anului. Discutând despre probleme, cu psihologii și terapeuții, Larisa conștientizează că nu este singură în această luptă. Vede că și alte persoane au aceeași problemă, poate discuta cu fetele de vârsta ei și pot împreună să lupte împotriva
acestei situații”, a spus Laura G., mama Larisei.

Începând cu anul 2016, copiii din România, diagnosticați cu scolioză, care practică terapia Schroth, au ocazia de a participa în cadrul taberei de scolioză ScoliCamp, tabăra fiind un prilej să primească mai multe informații despre problemele lor de sănătate, să învețe cum să trăiască într-o relație de prietenie cu corsetul, să participe la un grup de suport moderat de către psiholog dar și să își facă noi prieteni, care la rândul lor se confruntă cu aceeași problemă de sănătate, scolioza.

 

Add Comment