Ciorapii compresivi ScudoTex-soluția optimă pentru prevenirea și tratarea insuficienței venoase

Ciorapii compresivi sunt dispozitive medicale  care au rolul de a îmbunătăți circulația la nivelul picioarelor, motiv  pentru care  sunt  utilizați în prevenirea sau  tratarea  unor afecțiuni venoase.

Aproximativ 30% din populaţie şi 60% din femeile de la noi din ţară prezintă la momentul actual manifestările acestei boli, conform studiilor de specialitate. Principalii factori care favorizează apariția afecțiunilor varicoase sunt ereditatea, hormonii sexuali feminini, forța gravitațională și forțele dinamicii musculare.

Debutul este lent şi se manifestă în principal prin disconfort la nivelul gambelor, caracterizat prin uşoare amorţeli, furnicături, înţepături, crampe şi o senzaţie de picioare grele. Aceste manifestari apar după statul prelungit în picioare, eforturi fizice mari, exces ponderal sau o poziţie şezândă îndelungată. La femei, simptomele pot fi mai grave în perioada ciclului menstrual sau în timpul sarcinii.

O soluţie la îndemână pentru prevenirea varicelor o reprezintă ciorapii compresivi combinati cu un stil de viață sănătos. Compania OrtoProfil comercializează  gamele de ciorapi compresivi  ScudoTex-Luropas (Italia) și Thuasne (Franța) ideali pentru prevenție și tratament, care pot fi purtați la orice ocazie, punându-vă în valoare feminitatea și rafinamentul. Modelele variază de la cele până  la genunchi până  la ciorapii pantaloni, într-o gamă diversă de stiluri, culori și mărimi.

Este important sa cereți opinia unui medic cu privire la gradul de compresie  al ciorapului medical mai ales dacă se dorește folosirea lor în scop curativ.

Ciorapii cu grad de compresie ușoară, utilizați  în prevenție, pot fi achiziționați fără prescripție medicală. Pentru mai multe informații puteți consulta site-ul ortoprofil.ro

Add Comment