Încercați perna anatomică Thuasne pentru un somn liniștit și relaxant

Odată cu sărbătorile Nașterii Domnului a sosit şi vacanța pentru cei mici şi cei mari deopotrivă, aşa că odihna mult aşteptată ne va aduce liniștea şi relaxarea care au dispărut aproape complet în decursul unui an plin de evenimente.

Se spune că după vacanţă toată lumea se întoarce la muncă mult mai binedispusă, mai entuziasmată şi mai energică. Ei bine, acest lucru este parțial adevărat. Adevărul este că mulţi dintre noi, se întorc la muncă mult mai obosiţi şi mai morocănoşi decât s-au simţit înainte de vacanță, chiar dacă și-au petrecut zilele libere dormind până târziu şi relaxându-se constant.

Ceea ce influențează de fapt această stare de spirit şi de sănătate, deopotrivă, nu este altceva decât calitatea somnului. Deși, ne petrecem vacanța relaxându-ne cum ştim noi mai bine, somnul este foarte important pentru ca să arătăm şi să ne simţim mai fericiţi, mai odihniţi şi mai energici.

Perna anatomică – Thuasne de la OrtoProfil este ideală pentru un somn relaxant pentru că este moale, confecționată din spumă de memorie ce nu îi permite capului să stea foarte jos, asigurând astfel poziţia corectă a coloanei în timpul somnului. Perna anatomică Thuasne relaxează muşchii şi previne durerile cervicale fiind cea mai bună opțiune pentru a vă bucura de un somn odihnitor şi relaxant.

Somnul şi poziția în care dormim sunt direct proporționale cu starea de bine pe care o resimțim atunci când ne trezim. Şi cum vacanța de sărbători este atât de aproape, este foarte important să reținem câteva sfaturi esențiale care să ne aducă liniștea şi odihna atât de necesare.

Pentru a ne trezi în fiecare dimineață fără dureri de gât sau de spate, fără probleme de reflux gastric sau arsuri de stomac, după mesele festive, copioase din serile precedente ar trebui să luăm în considerare poziția corectă în care este bine să dormim. Iar cea mai sănătoasă poziție de dormit, care ne generează un somn odihnitor, relaxant, este pe spate. Dormind pe spate ne asigurăm că spatele, umerii, gâtul şi foarte important, coloana vertebrală au o poziție naturală, confortabilă.

Există însă unele persoane care nu pot dormi pe spate, fie pentru că se confruntă cu probleme de respirație, fie că pur şi simplu nu se simt confortabil dacă adoptă această poziție, aşa că dormitul pe o parte s-ar putea dovedi o idee mult mai bună. Beneficiile: pe lângă faptul că păstrează un confort ridicat pentru coloana şi gâtul nostru, a dormi într-o parte este benefic pentru persoanele ce sforăie, fiindcă le ușurează respirația din timpul somnului.

Un alt avantaj al acestei poziții este că ajută persoanele care au probleme cu refluxul gastric sau care se confruntă cu arsuri stomacale să aibă un somn odihnitor. Este foarte important să alegem mereu o pernă ce ne permite să dormim cu capul puțin mai sus decât salteaua, pentru că în acest mod acidul din stomac nu va mai urca prin esofag, ci va ameliora simptomele.

Pe lângă poziția în care dormim, calitatea somnului şi sănătatea corpului nostru sunt influențate şi de perna şi lenjeria de pat pe care le utilizăm. Tocmai de aceea este bine să alegem mereu o lenjerie din bumbac şi o pernă antialergică, anatomică, din fibre sau, mai bine, din spumă de memorie sau memory foam.

Recomandarea noastră este să întâmpinați aceste sărbători cu gânduri pozitive şi să vă odihniți mintea şi corpul prin câteva ore bune de somn frumos, într-o poziție corectă şi o doză satisfăcătoare de activități revigorante.

Add Comment