De ce să aleagă pacienții protezați manșonul din silicon Össur?
  1. Alegerea pacienților protezați de a utiliza un manșon din silicon depinde strict de obiectivele personale ale acestora. Adevărul este că nu există un dispozitiv standard care să mulțumească pe toată lumea, însă, în mod cert, un astfel de dispozitiv definește, atât calitatea vieții pacientului amputat, cât şi complexitatea şi multitudinea de factori ce interacționează de la amputare până la atingerea stadiului de îndeplinire a aptitudinilor fizice restante.Designul şi forma manșonului sunt caracteristici ai stilului de viață al pacienților amputați. Problema care se pune este însă, una de ordin practic, de confort și siguranța.
  2. Manșonul de silicon, adesea numit liner, este un strat suplimentar ce se fixează peste bont şi se introduce în cupa protezei, oferind o barieră între piele şi cupă.Caracteristicile acestuia sunt de fixare optimă pe bont, amortizare a șocurilor şi confort pe durata mișcării. Are forma unui manșon care se rulează  pe bont şi se fixează în interiorul protezei. Producătorii de manșoane subliniază avantajele utilizării acestui dispozitiv și anume: protecția pielii bontului, aderența optimă, amortizare șocuri, confort și stabilitate maximă.În cazul unui manșon de silicon obișnuit, apar frecvent probleme la nivelul contactului bont-manșon sau bont-cupă, ce se manifestă prin transpirație excesivă, răni, plăgi, microtraumatisme la nivel tegumentar și muscular, imunitate şi protecție scăzută a pielii, toate  acestea fiind însoțite de durere.  

    La baza dezvoltării manșonului de silicon Össur a stat  necesitatea de a găsi soluții inovative pentru rezolvarea problemelor menționate anterior.

    Manșoanele din silicon Össur sunt produse de calitate superioară, confecționate printr-o tehnologie de ultimă oră. Liner-ul din silicon este, cel mai indicat, mai sigur și mai bun material pentru protecția, atât a bontului, cât și a pielii supuse unei presiuni ridicate în timpul utilizării membrului fantomă. Acest dispozitiv oferă siguranță fără compromis și libertate de mișcare.

    Avantajele folosirii manșonului de silicon Össur înseamnă: protecție pentru bont şi piele, fiind prietenos cu țesutul cutanat, siguranță, prin faptul că rămâne fixat de bont, fără riscul deplasării în timpul utilizării, așadar o bună amortizare a șocurilor, mobilitate, în sensul că, practic, oferă o aderență crescută între piele și manșon, confort datorită materialului moale și maleabil și rezistenta la rupere, datorită elasticității crescute.

    Mai mult decât atât, problematica optimizării confortului pacientului şi limitarea durerii membrului fantomă sunt satisfăcute pe deplin de manșonul de silicon Össur. Acesta prezintă o serie de proprietăți terapeutice deoarece se mulează pe toata suprafața bontului fapt ce determină îmbunătățirea vascularizației bontului.

    Manșonul din silicon Össur, precum şi multe alte dispozitive medicale ale prestigioasei companii cu renume mondial Össur, sunt comercializate de compania OrtoProfil şi pot fi achiziționate de către pacienții protezați care sunt în căutarea unor noi oportunități pentru a-şi îmbunătăți calitatea şi stilul de viață.

    Persoanele cu amputație de gambă pot lua în considerare manșonul din silicon Össur  pentru a beneficia de o reintegrare socială optimă. OrtoProfil comercializează şi manșoane din silicon marca Össur pentru pacienții cu amputație de coapsă.

    În concluzie, alegerea pacienților protezați de a utiliza un manșon din silicon este o decizie individuală, care se bazează pe nevoile personale a pacientului amputat pentru un confort ridicat.

    Manşonul din silicon Össur contribuie la definirea calității vieții personale, iar specialiștii în protezare Össur vi-l recomandă cu încredere!

    Manșonul din silicon Össur • Creste semnificativ confortul dumneavoastră în cupă  oferă control și siguranță optimă în utilizarea  protezei !

Add Comment