Cele mai frecvente 5 cauze ale durerii de genunchi

 

Genunchiul reprezintă cea mai complexă şi  una dintre cele mai solicitate articulații a corpului uman motiv pentru care există un risc considerabil de lezare  sau îmbolnavire a acestuia. Durerile de genunchi  au o varietate mare de cauze   care pot fi tratate cu succes.

Durerea de genunchi poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, iar intensitatea durerii poate varia de la ușoară până la severă. Tratamentul se stabilește de medicul ortoped în funcție de  natura leziunii care a  determinat apariția  durerii și constă în fizioterapie și gimnastică medicală,  tratament medicamentos   precum și aplicarea unor orteze de calitate superioara Thuasne.

Cele mai frecvente cauze care pot determina apariția durerii la nivelul articulației  genunchiului sunt:

1. Activitățile sportive care pot suprasolicita  genunchiul prin încărcare excesivă.  Dacă vă confruntați cu următoarele simptome:durere în zona genunchiului, durere la îndoirea genunchiului, umflarea genunchilor sau senzație de pocnituri sau ,,frecare între părțile de contact ’’ ale  genunchiului  adresați-vă medicului specialist.

Orteza de genunchi, mobilă-Ligastrap Genu, Thuasne este destinată sportivilor, atât pentru prevenirea cât şi pentru completarea programului de recuperare medicală a  leziunilor care vizează  această articulație.

2. Luxaţii, entorse, fracturi la nivelul articulației genunchiului – sunt traume directe a structurii osoase (fracturi) sau a articulației (luxații, entorse) care sunt provocate de mișcări bruşte, puternice şi se manifestă prin durere violentă  care determină reducerea mobilității  motiv pentru care  se impune consult de specialitate.

Pentru tratarea unor entorse medii sau severe ale articulației genunchiului medicul ortoped poate recomanda orteza de genunchi, mobilă Ligaflex Post-op, Thuasne.

3. Leziuni ligamentare, cauzate de accidentări –  apar de regulă la persoanele care practică sport cu risc ridicat, cum ar fi baschet, fotbal şi schi, printre cele mai frecvente numărându-se leziunile ligamentare care pot determina o instabilitate articulară. Aceste leziuni la nivelul structurilor genunchiului determină  apariția durerii chiar și atunci când genunchiul este în repaus și se accentuează la mobilizare.

În cazul în care vă confruntați cu  rupturi ligamentare  care pot impune tratament  chirurgical(pre sau postoperator) și instabilitate articulară severă, orteza de genunchi, mobilă Thuasne – Ligaflex Evolution R.O.M.  este o soluție eficientă pentru  recuperarea functională .

 

4. Gonartroza este o afecțiune cronică degenerativa a genunchiul. Factorii principali ce   determină apariția acesteia sunt: vârsta și sexul, bolile inflamatorii, factorii genetici, traumatisme la nivelul genunchiului precum  și  obezitatea.

În fazele incipiente al gonartrozei  medicul poate recomanda orteza de genunchi, mobilă – Silistab Genu, Thuasne cu atele bilaterale semirigide, pentru o recuperare mai rapidă prin faptul că exercită presiune asupra părților moi ale genunchiului și sustine mișcările rotulei.

5. Osteoartrita la nivelul genunchiului – reprezintă o afectare lentă şi progresivă a cartilajului care protejează şi învelește suprafețele articulare şi conduce adesea la durere şi imobilitate. Factorii de risc care contribuie la apariția osteoartritei sunt: greutatea corporală excesivă, forțarea frecventă a articulațiilor, ridicarea de greutăţi în poziții incorecte, vârsta înaintată și leziuni vechi ale genunchilor.

 

Add Comment