De ce este important controlul picioarelor la copii de la o vârstă fragedă?

        Controlul medical periodic la copii  este extrem de important  deoarece are ca scop prevenirea apariției unor afecțiuni, depistarea precoce a unor afecțiuni  existente  precum și identificarea unor deficiențe  sau factori de risc la nivelul picioarelor.. Depistarea precoce a tulburărilor de statică a piciorului  permite instituirea unei conduite terapeutice optime   care are ca scop dezvoltarea armonioasă  a copilului dumneavoastră.

Care este cea mai frecventă deviație la nivelul  piciorului la copii?

Piciorul plat sau platfusul  este foarte frecvent întâlnit, fiind considerat fiziologic până la vârsta de 4-5 ani. Anomalia constă în  abseța arcului longitudinal  medial al piciorului. Este însoțit frecvent  de valgus calcanean       ( înclinarea  liniei calcaneene în interior).

Cum depistăm piciorul plat?

Dacă copilul se plânge de dureri la nivelul tălpii sau a piciorului, dacă are o senzație de presiune la nivelul tălpii sau senzație de înțepenire a acesteia, precum și dureri la nivelul gleznei și  a genunchiului, acesta trebuie dus la un consult medical pentru investigații, deoarece s-ar putea să sufere de platfus.

Tot așa, dacă părinții observă că talpa piciorului copilului este plată sau atunci când pășește observă că ceva nu este în regulă, trebuie să se prezinte cu cel mic la medicul  ortoped pediatru  pentru a depista dacă acesta are platfus sau o altă afecțiune  care  determină aceleași  manifestări.

Cum corectăm piciorul plat sau platfusul?

Dacă copilul este  consultat în timp  util  de către  medicul specialist, platfusul sau piciorul plat poate fi corectat cu ușurință. Acest defect de statică a piciorului este corectat cu ajutorul susținătorilor plantari (talonetelor ortopedice).

Ce sunt susținătorii plantari ?

Talonetele sunt dispozitive  medicale care sunt introduse în încălțamintea copilului pentru  a obține  poziția fizilogică a piciorului.

Susținătorii plantari sunt folosiți pentru a corecta anumite afecțiuni ale piciorului, cum ar fi: platfusul, deviațiile  patologice, etc.

Cu o experiență de 25 de ani  pe acest segment, Compania OrtoProfil    dorește în continuare să pună la dispoziția pacienților, tehnologie de ultimă oră, care  să asigure o  corecție adecvată a picioarelor copiilor cu probleme.

Tehnologia OrthoMove originală din Austria, a fost dezvoltată cu scopul de a efectua analize ortopedice de înaltă performanţă si cuprinde două metode:

  1. Sistemul Thermoprint – amprentare plantară 3D cu vacuum
  2. Amprentare plantară digitalizată cu sistem de evaluare imediată.

Speciliștii Ortoprofil    vă pot ajuta să obțineți sănătatea picioarelor copiilor dumneavoastră cu sfaturi de specialitate precum și  cu susținători plantari personalizați obținuți prin tehnologie  modernă.

Această tehnologie de ultimă generație de origine austriacă ajută la corectarea eficientă a piciorului plat al copilului tău. În timpul purtării talonetelor personalizate, piciorul copilului are parte de confort, susținere, stabilitate, iar problema platfusului este corectată în mod ușor, mersul are loc în mod natural, fără impedimente.

Apelează la susținătorii plantari obtinuți prin Tehnologia Orthomove   iar copilul tău se va dezvolta  armonios!

Add Comment