Interviu cu domnul GARY E. SEAMAN, consultant internațional în protezare și ortezare
”Scopul nostru final este să oferim paciențiilor cele mai bune servicii și produse, precum și menținerea rolului de lider în România, pe care compania OrtoProfil îl are în domeniul reabilitării și al calității serviciilor.”
În ideea dezvoltări continue a produselor și serviciilor noastre colaborăm cu specialiști internaționali în domeniul tehnici ortopedice. Domnul Gary E. Seaman, este consultat internațional în protezare și ortezare, specialist în protezare și analiză clinică a mișcării, cu masterat în știința reabilitării, absolvent al universității de tehnică ortopedică din Strathclyde, Scoția.
–Domnule Seaman, de când colaborați cu compania OrtoProfil? Cum s-a născut relația dvs. Cu această firmă?
– Firma OrtoProfil și-a exprimat dorința, printr-un e-mail la Forumul de Ortopedie din Germania, solicitând pe cineva care să contribuie la modernizarea completă a procesului de producție din cadrul firmei, conform standardelor internaționale. Eu am răspuns la acest e-mail și în prezent există deja un an de colaborare. Ideea principală este aceea de a contribui la dezvoltarea activității companiei din punct de vedere al tehnicii ortopedice la standardele de nivel mondial, având în vedere și aderarea României la Uniunea Europeană în 2007.
-Cum se obține în Occident statutul de specialist internațional?
–Calificarea mea profesională, în domeniul ortezelor și protezelor, a fost dobândită în Africa de Sud, unde această profesie a ajuns la un standard foarte ridicat. În ultimii 20 de ani am avut o activitate bogată pe plan internațional. Între timp, anual am obținut calificări în cadrul unor examene internaționale.
–Care au fost etapele colaborării dvs. cu firma OrtoProfil?
-Colaborarea noastră a condus la crearea unei platforme stabile de la care am putut începe procesul de perfecționare. Specialitatea mea este în primul rând aceea de a sprijini oamenii să ia decizii cât mai corecte și să-și creeze un sistem în acest sens. Prin acest sistem progresăm în direcția dorită. Totodată răspunde strategia introducerii în țară a celor mai moderne produse și subansamble din lume, care au la bază tehnologia de vârf, cum ar fi C-Leg, respectiv proteza de braț mioelectrică. În cadrul firmei mă ocup de clienții cu cele mai complexe probleme.
– Până când sunteți prezenți la OrtoProfil și cu ce periodicitate veniți la sediul firmei?
-Vin de 2 ori pe lună pentru o perioadă de câte o săptămână. Durata colaborării noastre nu este prestabilită. Când voi considera că am predat firmei tot ce știu, munca mea se va termina aici. Nici eu nu prevăd acest moment din cauza dezvoltării foarte accelerate a companiei. În principiu colaborarea va exista și anul următor. Sperăm că vom termina până la sfărșitul anului 2007. Suntem în tratative cu o universitate internațională care să ofere tehnicienilor o instruire suplimentară. Scopul nostru final este să oferim paciențiilor cele mai bune servicii și produse precum și menținerea rolului de lider în România, pe care compania Ortoprofil îl are în domeniul tehnicii ortopedice.
SERVICIUL DE TEHNOLOGIE AVANSATĂ
În urma colaborării cu consultantul internațional Gary Seaman am introdus în activitatea firmei ORTOPROFIL Serviciul de Tehnologie Avansată (STA) , prin care realizăm un parteneriat eficient cu medicul specialist pentru optimizarea procesului de protezare și de a mări satisfacția pacienților. Cei care doreau să beneficieze de servicii la acest nivel, până acum erau nevoiți să se adreseze unor firme din vestul Europei. STA înseamnă o consultație personală, individuală, care include o examinare și evaluare amănunțită, prescrierea protezei corespunzătoare, a subansamblelor, măsurători și ajustări, precum și antrenament pentru optimizarea folosirii protezei.
Prin Serviciul de Tehnologie Avansată dorim să asigurăm siguranță maximă pacientului, realizarea controlului optim a protezelor în orice situație, indiferent de stilul de viață, de activitățile desfășurate de pacient.
”Succesul este realizarea progresivă a unui scop predeterminat.”- John C. Maxwell
Info
SECRETUL CREIERULUI LUI EINSTEIN
Marele fizician Albert Einstein este considerat drept un geniu în domeniul în care a activat. Când Einstein a decedat în 1955 la Princeton, la vârsta de 76 de ani, corpul său neînsuflețit a fost incinerat- conform ultimei sale dorințe- dar, creierul marelui matematician și fizician a fost păstrat de moștenitorii săi pentru posteritate. S-a dovedit că regiunea parietală a creierului lui Einstein – responsabilă de abilitățile pentru calculele matematice și gândirea tridimensională- este cu 15 % mai largă, decât în cazul unui bărbat obișnuit de aceeași vârstă. În plus, ”materia cenușie” a marelui savant conține un număr mai mare de celule gliale care asigură alimentarea și protecția neuronilor. În opinia specialiștilor, aceasta dovedește că cerebelul lui Einstein consuma mai multă energie decât un om obișnuit și, în consecință, avea o capacitate superioară de prelucrare a informației, relateaza MigNews.
Add Comment