Cum se pot preveni bolile varicoase venoase cu ajutorul ciorapilor preventivi

Varicele reprezintă una dintre cele mai întâlnite boli în lume și afectează peste jumătate din populația adultă, indiferent de sex sau de vârstă.  Studiile arată că femeile sunt de patru ori mai predispuse la a dezvolta o boală varicoasă. Principalele cauze ale apariției varicelor sunt lipsa acută de mișcare, suprasolicitarea mușchilor gambelor prin statul îndelungat în picioare, greutatea peste măsură și nu în cele din urmă sedentarismul. Venele varicoase apar cel mai frecvent pe picioare și coapse, dar se pot dezvolta în orice parte a corpului.

Ciorapii preventivi SCUDOTEX de la OrtoProfil vin în ajutorul tuturor doamnelor care își doresc picioare ferme și în același timp protecție împotriva varicelor.  Din ce în ce mai multe femei de toate vârstele, au conștientizat importanța îngrijirii picioarelor și poartă în mod regulat sau chiar zilnic ciorapi medicali preventivi.

Ciorapii compresivi medicali comprimă venele și previn strângerea sau reîntoarcerea sângelui neoxigenat. Aceștia îmbunătățesc circulația sangvină astfel prevenind inflamațiile și varicele. Datorită tehnologiei speciale ciorapii preventivi exercită o presiune delicată, oferind senzația de lejeritate și prevenind transpirația pielii.

Purtarea zilnică a tocurilor înalte este unul dintre obiceiurile proaste care favorizează apariția varicelor, deoarece mușchii gambelor nu mai pot pompa sânge spre venele membrelor inferioare. Ciorapii preventivi au o formă atomică comodă, fiind realizați din fire de cea mai bună calitate, pentru o rezistență durabilă. Astfel aceștia își păstrează elasticitatea inițială și compresia în timpul mișcării iar datorită cusăturilor moi și plate sunt foarte eleganți și confortabili. Sunt perfecți atât pentru a fi purtați zi de zi la servici cât și pentru ocazii speciale, datorită aspectului delicat și variantelor de culori în care sunt disponibili. Ciorapii oferă o senzație de relaxare și prospețime pe tot parcursul zilei, in același timp ajutând la circulația ideală de sânge și limfă în venele de la nivelul picioarelor.

Cu ajutorul ciorapilor preventivi presiunea va fi distribuită corect, realizând o bună circulație sanguină în partea inferioară a corpului. Sunt creați și recomandați femeilor care au senzația de oboseală și simt o presiune în picioare, celor informate cu privire la problemele circulației sângelui, stau zilnic o lungă perioadă de timp în picioare sau pe scaun și totuși nu își doresc să renunțe la aspectul elegant. Se potrivesc perfect în toate combinațiile vestimentare fiind un element indispensabil.

Ciorapii preventivi sunt creați special pentru reglarea si îmbunătățirea circulației sanguine dar si pentru un aspect perfect și siguranța pe care doamnele și-o doresc.

Tehnologia complexă de producție a luat în considerare toate particularitățile piciorului: presiunea maximă se realizează la nivelul gleznei și scade progresiv cu o exactitate bine stabilită către coapsă, realizându-se condițiile favorabile pentru ameliorarea refluxului sanguin și descărcarea venelor. De asemenea ciorapii preventivi sunt rezistenți în contact cu diferite creme care pot fi utilizate complementar în dilatări varicoase venoase pentru rezultate cât mai rapide și eficiente.

Add Comment