Interviu Andreea Rugină – Fizioterapeut OrtoProfil

Kinetoterapeut am vrut să devin din liceu și am încercat să fac altă facultate dar tot kinetoterapia a rămas pentru mine și când am aflat de kinetoterapie mi-am dat seama că pentru asta sunt făcută, mie mi-a fost frică de sânge, de medicină generală și am zis că este perfectă pentru mine și plus că recuperarea are o importanță foarte mare în cadrul medical, după părerea mea

Reporter:  Lucrezi într-un cabinet nou înființat în Iași, ai emoții?

Andreea:  Am avut în prima zi, mai ales cu primul pacient, dar a fost totul bine mai ales că am avut colegi foarte buni care m-au învățat și îndrumat, cei din Târgu Mureș și le sunt datoare pentru asta, au avut răbdare cu mine și acum am și eu la rândul meu răbdare cu copiii. Eu nu îi văd că niște pacienți, îi văd ca niște prieteni și  încerc să le spun că eu nu sunt dușmanul, scolioza este dușmanul și pe ea trebuie să o învingă.

Reporter:  Ai creat foarte multe prietenii cu fetele din tabără …

Andreea:  Da… păi îmi place să să fiu și prietenă cu fetele, dar să fie și respect, le impun mereu o limită și eu cred că funcționează așa, nu trebuie să fiu rea ca să învețe o terapie sau să își facă treaba. Pacienții cu care lucrez  eu, majoritatea își dau interesul, încerc să fac și psihoterapie cu ei în același timp, încerc să îi ajut și  pe părinți ca să înțeleagă prin ce trec copiii, uneori îi pun și pe ei ca să facă exerciții, ca să poată să treacă prin ceea ce trec ei, pentru că din exterior totul pare foarte ușor dar când ajungi în exercițiu îți dai seama că este destul de dificil ca să ți atâta colecție și într-un final facem o echipă  bună atâta timp cât și eu îmi dau interesul și la fel și ei.

M-am simțit foarte onorată să particip la Scoli Camp și am văzut foarte mult curaj la fete, au încredere în ele, este ceva care mie îmi dă putere… prin orice aș trece în viață o să îmi dau seama că totul  trebuie lăsat în urmă, trebuie să fii un învingător în viață.

Pentru părinți nu o să fie o veste plăcută, dar trebuie să aibă încredere atât în copil cât și în ei și o să fie bine, nimic nu este imposibil și trebuie să știe că scolioza li s-a dat  doar celor puternici.

Add Comment